Verhoogd prijzengeld tijdens Jumping de Achterhoek

Extra prijzen voor finalisten N.T.S. Pony Jumping
19 oktober 2015
Prijswinnaars Ruitersportland Midweek Springen
22 oktober 2015
Show all

Verhoogd prijzengeld tijdens Jumping de Achterhoek

De teamwedstrijden voor pony's en junioren tijdens het indoorseizoen zijn vrij uniek. Bondscoaches uit heel Europa hebben al teams ingeschreven voor Jumping de Achterhoek 2015

De deelnemers aan het internationaal springconcours Jumping de Achterhoek dat van 26 november tot en met 6 december plaatsvindt op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender mogen rekenen op een stijging in het prijzengeld. Voor dit jaar is de totale winsom van 82.000 euro opgeschroefd naar 95.000 euro.

Toch is het niet alleen het prijzengeld dat ruiters uit binnen – en buitenland naar de Achterhoek trekt. Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde staat bekend om de uitstekende faciliteiten, waaronder zeer goede bodems en goede parcoursbouw.

Jumping de Achterhoek begint op 26 november met het internationaal jeugdweekend voor ponyruiters, junioren, children en U25 (ruiters onder de 25 jaar). Het tweede weekend dat op donderdag 3 december van start gaat, is op CSI1* en CSI2* niveau, oftewel parcoursen van 1.20m tot en met 1.45m hoogte. Ook aan de basisruiters wordt gedacht met de L- en M-finales om de Louis Venhorst Fourage Trofee.

Teamspringen
Vanuit heel Europa wordt er al zeer enthousiast gereageerd op het vervolg van het teamspringen voor ponyruiters en junioren tijdens het jeugdweekend, waarin landenteams het tegen elkaar opnemen. “Ik heb inmiddels diverse telefoontjes gekregen. Frankrijk, Ierland en Noorwegen hebben al aangegeven meerdere teams te willen afvaardigen”, vertelt Nataly van Eykel namens organisatiebureau EQ International. “Deze rubriek met landenwedstrijdformule is uniek voor de jeugd en ooit in samenspraak met bondscoach Sven Harmsen bedacht. Sven, die in 2012 onverwachts overleed, vond het zeer waardevol om de jeugdruiters ook in de winterperiode in teamverband te laten rijden en zo te leren omgaan met extra druk.”

De verhuizing van Indoor Twente naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde vorig jaar en de daarbij behorende naamswijziging bleek een uitstekende zet en zal elk jaar verder uitgebouwd worden. Als parcoursbouwers zijn Quintin Maertens (jeugdweekend) en Henk Linders (tweede weekend) aangesteld.

De toegang is elke dag gratis. Op zaterdag 28 november is er een kindermiddag met diverse activiteiten.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *