Simon Morssinkhof sluit openingsdag JDA af met winst

Jumping de Achterhoek in de startblokken
27 november 2016
Talentontwikkeling op Jumping de Achterhoek
3 december 2016
Show all

Simon Morssinkhof sluit openingsdag JDA af met winst

Simon Morssinkhof. Foto FotoTrailer

Terwijl de voltallige familie Morssinkhof langs de zijlijn op het puntje van de stoel zit, steepled Simon Morssinkhof (foto) als allerlaatste ruiter op de openingsdag van Jumping de Achterhoek met flair naar de overwinning. Het Belgisch neefje van gastheer Eric Morssinkhof won in Vragender de CSI Ommen Prijs, een 1.35m parcours voor junioren met barrage.

“Extra mooi om hier te winnen”, wijst Simon Morssinkhof naar de ooms, tantes en nichtjes op het evenement. Zelfs zijn 12-jarig broertje Viktor rijdt mee op Jumping de Achterhoek en legde zijn eerste 1.15m parcours bij de pony’s foutloos af. De broers Eric, Rolf (vader van Simon) en Stefan groeiden op in Lichtenvoorde en raakten alledrie nauw betrokken met de paardensport, zo ook hun kinderen.

“Je raakt er extra gemotiveerd van om dan te winnen, maar ook omdat m’n vriendin uit Frankrijk hier ook is en meerijdt. Jumping de Achterhoek is mijn favoriete wedstrijd van het jaar. Het is keileuk, al m’n vrienden zijn hier, alles is goed geregeld en de parcoursen zijn mooi gebouwd.”

Hoewel Simon Morssinkhof met Gines van de Klunderd (v. Chatman) deel uit maakte van het Belgisch juniorenteam dat goud won op het EK, pakte hij nu pas zijn eerste individuele overwinning. “Ik ben heel vaak tweede, derde of vierde met haar geworden. Het is best een snel paard, maar ook een speciale. Ze ziet alles, ze is heel alert en heel voorzichtig.”

De twee foutloze ritten met Cara Victoria (v. Chacco Blue), die hij tijdelijk overgenomen heeft van zijn zus, leverde Simon een zesde prijs op. “Die ging ook goed. Het was de eerste keer dat we samen een barrage reden. Beste Nederlandse was Laurie Touw op de tweede plaats met Carel van Donderen (v. Acolino).

Er waren vandaag ook nog twee Achterhoekse zeges. De Stokkumse Lars Kuster won de 1.30m Lichte Tour voor junioren met Dundee (v. Tolan R), terwijl Vincent Geerink uit Gelselaar het 1.35 voor ruiters onder de 25 jaar won op Capella Marienshof Z (v. Corland). Overige winnaars waren Maud Wiefferink (1.20m rubriek) met Agono (v. Tolano van ‘t Riethof), Enola Mulder (1.15m pony’s) met Granouche en de Duitser Max Haunhorst (1.40m rubriek) met Charis (v. Cordobes II).

www.jumpingdeachterhoek.nl
foto: FotoTrailer, auteur Wendy Scholten

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *