Eerste finaletickets Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal vergeven

Remco Been wint 1.40m GP: ‘Het was uitkijken voor Steven Veldhuis’
15 september 2019
Bijna duizend pony’s en paarden naar Vragender
31 oktober 2019
Show all

Eerste finaletickets Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal vergeven

Mart IJland met BellaDonna, winnaar van de ZZ-finaleticket

De strijd om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal is begonnen! Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender organiseerde zondag 15 september de eerste selectiewedstrijd voor deze competitie. Wint een ponyruiter één van de selectiewedstrijden, dan mag hij of zij rekenen op een finaleticket voor Jumping de Achterhoek. Dat geldt ook voor de nummers twee in de klasse L (D/E pony’s) en klasse M (C/D/E-pony’s).

De eerste finaleticket viel in de klasse L A/B/C pony’s en was voor Aimee Blaauw met Dona. De tweede finaleticket ging naar de winnares van de grote bokaal van vorig jaar, Renske Middendorp. Zij won nu met Burito’s Kind Of A Sparkle de klasse L categorie D/E.

Noëlle Klokman werd met Prodise’s Fender tweede in de klasse L en met Heihoeve’s Boston tweede in de klasse M. Dit betekent voor haar kans op zowel de grote als kleine bokaal tijdens de finales in november.

De klasse M werd gewonnen door Jesse Berkers met Dynamite H waarmee hij ook een finaleticket ontvangt. De finaleplaats in de klasse Z is voor Bjorn Dijkstra met Kensi. De laatste finaleticket werd vergeven aan Mart IJland met BellaDonna, de enige ZZ-startende combinatie tijdens deze selectiewedstrijd.

Alle deelnemende ruiters worden overigens door OneSwitch uitgenodigd om mee te doen aan de ruiterfitclinic tijdens de finaleavond op het VIP-terras. De trainingen van One Switch zijn gericht op het verbeteren van de algemene fitheid en ruiterspecifieke vaardigheden, zoals balans, coördinatie, corestabiliteit en symmetrie. Ook wordt er tijdens de clinic ingegaan op mentaliteit en sportinstelling en ontvangen de deelnemers voedingsadvies.

De volgende selectiewedstrijd voor deze competitie is op 28 september in Brummen bij RV & PC de IJsselruiters.

Daarna zijn nog drie selectiewedstrijden:

Zondag 6 oktober – Vragender
Zaterdag 26 oktober – Denekamp
Zaterdag 16 november – Laag-Soeren
Finales: 27 november tijdens Jumping de Achterhoek – Vragender

Meer informatie over deze competitie, de finale of de spelregels zijn te vinden op de website.

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *