Arabisch talent wint 1.40m Medium Tour finale

M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giulietta een echte vuurvreter’
10 december 2016
Kars Bonhof wint eerste Grote Prijs op Jumping de Achterhoek
11 december 2016
Show all

Arabisch talent wint 1.40m Medium Tour finale

Khaled Abdulrahman Almobty en Dona Evita

Het was een kwestie van afwachten tot Khaled Abdulrahman Almobty zijn slag sloeg op Jumping de Achterhoek. Vorige week werd het 18-jarig talent al tweede in de 1.45m Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar, vrijdag werd hij derde in de 1.45m Big Tour en zaterdagavond was het dan echt raak in de 1.40m Medium Tour finale om de Handelshuis Schuttert Prijs. Geen Nederlandse zege dus, maar het Arabisch volkslied. Maandag vliegen zijn paarden weer terug naar Qatar.

Terwijl het publiek zich massaal samenpakte rondom de ring en op de VIP, gaf eerst het Grand National Team een spectaculaire show met snoeihard galopperende Shetland pony’s, waarna de rankingproef van start ging. Tien van de zestig ruiters bleven foutloos en kregen een uitdagende barrage voorgeschoteld door Jos Brinkman. Uitdagend omdat er verschillende binnendoorroutes waren, die wel het risico op een fout vergrootten.

Khaled Abdulrahman Almobty koos een paar keer een langere route, maar bleef met de van Laura Kraut gekochte Dona Evita (v. Darco) wel foutloos en voerde de druk op zijn concurrentie op. Uiteindelijk bleven slechts drie ruiters foutloos. Kim Hoogenraat als laatste starter klopte de tijd op de pas zevenjarige Rubio Monocoat Electric (v. Ukato), maar zag op de voorlaatste hindernis een balk vallen en werd vierde.

Frank Schuttert tweede
Nederlands kampioen Frank Schuttert trok alles uit de kast om de door zijn vader gesponsorde rubriek in eigen huis te halen, maar kwam 0,12 seconde te kort met Arc de Triomphe (v. Triomphe de Muze). Knap derde werd Bas van der Aa uit Albergen op Goldfeyer (v. Graf Top).

Voor Khaled Abdulrahman Almobty kan Jumping de Achterhoek al niet meer stuk. “Ik ging hier speciaal voor beide weekenden naar toe om me voor te bereiden op de Arabische League met wedstrijden op viersterrenconcours. In Saudi-Arabië is de keus niet zo groot wat betreft dit soort concoursen. Sowieso ben ik nu elke zomer in Nederland en heb ik de laatste vier maanden bij Jurgen Stenfert getraind. De basis kreeg ik van Khaled AL Eid, die in 2000 individueel brons won op de Olympische Spelen in Sydney. De Olympische Spelen, dat is ook mijn doel. En wereldkampioen worden”, glimlacht de ruiter bescheiden.

Khaled Abdulrahman Almobty. Foto's FotoTrailer

Khaled Abdulrahman Almobty. Foto’s FotoTrailer

Overige winnaars
In de Grote Prijs voor de CSI1* ruiters om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs volgde Johannes Ehning zijn broer Marcus op na diens overwinning in 2015. Johannes Ehning won met de sensationeel springende Caraggiosa (v. Casiro I). Beste Nederlander was Rob van Grunsven op Talent (v. Hors la Loi II). Sjaak Sleiderink won de ochtendrubriek op 1.35m niveau met Esmee (v. Berlin). Voor de tweede keer won Clarissa Crotta het 1.20m met Sir Max (v. Sandro Boy).

Jumping de Achterhoek heeft zondag nog vier rubrieken op de agenda staan, waaronder de finale klasse L om de Louis Venhorst Fourage Trophy en de 1.45m Rabobank Grote Prijs van Gelderland om 15.00 uur.

 www.jumpingdeachterhoek.nl

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *