Vuurwerk in 1.40m Handelshuis Schuttert Prijs

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De 1.40m Medium Tour finale op Jumping de Achterhoek is gewonnen door Rogier Linssen met de pas zevenjarige Donanso (v. Vingino). Tijdens het slotstuk van de zaterdag spatten de vonken figuurlijk van de ijzers, want de paarden werden in de barrage tot topsnelheden aangemoedigd.

Veertien van de zestig deelnemers drongen door tot de barrage, waarin Vincent Geerink uit Gelselaar met Beaumont (v. Vermont) al vrij snel een zeer snelle ronde realiseerde in 30,26 seconden. Roelof Bril uit Westendorp deed een dappere poging door voor een pilaar de dubbelsprong in te rijden, maar strandde met Catherina F (v. Con Capitol) met een balk.

Frank Schuttert wilde de door zijn vader gesponsorde rubriek ook wel winnen, maar kreeg eveneens een fout op de dubbelsprong met de groot galopperende Cudieblue (v. Mr. Blue). De Egyptische snelheidsduivel Karim El Zoghby voerde de spanning nog wat op met zijn ‘straaljager’ Coulour Girl (v. Cormint), die op 28.35 seconden uitkwam maar in de haast de laatste hindernis naar beneden sprong.

Rogier Linssen maakte zo weinig mogelijk galopsprongen met Donanso zonder hectisch te rijden en pakte zo de leiding met 29,56 seconden. De Australiër James Paterson Robinson, die ook niet vies is van snel rijden, gaf alles. Ook hij dook onder de tijd met 28,73, maar moest dit met een fout op de laatste bekopen. Kortom, het was vuurwerk in deze Medium Tour finale. Linssen won, voor Geerink en daarna Michael Greeve op Bugatti van de Nortside (v. Unaniem).

Met het winnen van de 1.40m finale heeft Rogier Linssen het concours toch goed kunnen afsluiten, aangezien hij zich niet wist te kwalificeren voor de Grote Prijs op zondagmiddag. “Dit was een mooie proef om proberen te winnen”, vertelt hij na afloop. “Niet dat mijn paard een typisch speedpaard is, maar hij is ook niet de langzaamste met zijn grote galop. Donanso is pas zeven jaar en dan kun je niet altijd voor de winst gaan, maar deze barrage lag hem gewoon”, vertelt de handelaar annex springruiter.

Zaterdag werden vier internationale rubrieken verreden, waarvan Britt Wiefferink de 1.20m proef won met Apourti (v. Quinar). De twee andere zeges gingen naar Duitsland. Zo werd de CSI1* Grote Prijs op 1.35m niveau gewonnen door de Duitser Felix Schneider, waarbij Sanne Thijssen beste Nederlander was op de derde plaats met Dublin (v. Cantos).

Zondag staan de laatste drie springrubrieken van Jumping de Achterhoek op het programma. De Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek begint om 15.00 uur.

Top-6 CSI2* 1.40m Medium Tour finale met barrage

Rogier Linssen, NED, Donanso (Vingino)
Vincent Geerink, NED, Beaumont (Vermont)
Michael Greeve, NED, Bugatti van de Nortside (Unaniem)
Martin Dinesen Neergaard, DEN, Bayamo (Balou du Rouet)
Remco been, NED, Lumen Ulady (Guidam)
Karim El Zoghby, EGY, Colour Girl (Cormint)
http://results.scgvisual.com/2015/lichtenvoorde2/r13.html

www.jumpingdeachterhoek.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Trainingsdagen in december weer van start

Spring- en dressuurruiters kunnen weer een aantal data in hun agenda zetten. Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft voor december zes trainingsdagen gepland. Het gaat om springparcoursen met