Voltigeurs vanuit heel Nederland naar Vragender

voltigewedstrijd, paardensportcentrum Lichtenvoorde

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gynastieken op een galopperend paard. Hoe moeilijk is dat? Toch laten de voltigeurs dat er zo eenvoudig en gracieus mogelijk uitzien tijdens de voltigewedstrijd op zondag 9 april op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. De wedstrijd wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd door Voltigevereniging Lichtenvoorde en mag op zeer veel deelname rekenen vanuit heel Nederland.

“Voltige is gymnastiseren op de rug van een galopperend paard als solo of in teamverband. Dit jaar hebben zich meer teams en solo’s ingeschreven dan vorig jaar. De teams en solo’s komen uit alle hoeken van Nederland. Het zal een drukke, maar zeker gezellige dag worden”, vertelt Joyce Roemaat namens de organisatie.

De niveaus van de deelnemers variëren van het laagste basisniveau tot aan het hoogste nationale klasse ZZ. Alle deelnemers vertonen de oefeningen in galop, op de allerkleinsten na. Om 8.30 uur starten de solo deelnemers. Zij voeren binnen twee minuten verplichte oefeningen uit een vrije kür op eigen muziek en thema.

‘s Middags komen de teams in actie. “In de eerste ronde laten de teams verplichte oefeningen zien, waarna ze minimaal 1,5 uur pauze hebben om het paard bij te laten komen en eventueel om te kleden voor de vrije kür. Tussendoor zullen de allerkleinsten hun talenten vertonen in galop of stap.”

Het meest spectaculaire deel van de wedstrijd is de kür op muziek door de teams vanaf 16.00 uur. “De teams kiezen zelf de muziek, choreografie en kleding uit. Twee tot drie voltigeurs op de rug van het paard, hoog op elkaar bouwend, om zo de hoogste punten te scoren bij de jury’s. Echt schitterend om te zien!”

Nieuwsgierig geworden? De wedstrijd is gratis te bezoeken. Houd rekening met de wegomleiding bij Vragender. Volg de borden ‘Industrieterrein Kamp Zuid’ en Vragender. Tevens worden er borden geplaatst met een verwijzing naar het paardensportcentrum.

Klik hier voor meer informatie over Voltigevereniging Lichtenvoorde.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Trainingsdagen in december weer van start

Spring- en dressuurruiters kunnen weer een aantal data in hun agenda zetten. Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft voor december zes trainingsdagen gepland. Het gaat om springparcoursen met