Veel talent op nieuwjaarsconcours PSC Lichtenvoorde

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het jaarlijkse nieuwjaarsconcours op Paardensportcentrum Lichtenvoorde staat voor de deur. Springruiters van heinde en ver komen van donderdag tot en met zondag naar Vragender om de parcoursen te springen die uitgestippeld worden door de internationaal gelouwerde topparcoursbouwer Louis Konickx.

Op donderdag 7 januari komen de klassen M, Z en ZZ aan bod en op vrijdag de klassen BB, B en L. Op zaterdag begint het programma om 8.00 uur met de klasse L tot en met ZZ, waarna rond 20.00 uur de afsluitende 1.40m Grote Prijs wordt verreden. De zondag is gereserveerd voor ponyruiters.

Een blik op de startlijst van de 1.40m Grote Prijs, het hoofdnummer van het weekend, leert dat er veel regionaal talent meestrijdt om de eerste plaats. Micky Morssinkhof, die een thuisconcours rijdt, heeft een nieuwe troef waarmee ze al zeer goede omlopen heeft laten zien. Met deze Happy Girl Z, recent aangekocht bij Hank Melse in Winterswijk, won ze zondagavond 3 januari in het Groningse Zuidbroek een belangrijke wedstrijd voor Young Riders.

Het wordt een weerzien van Maud Roosendaal’s topper Universo, die het buitenseizoen miste door een blessure en zaterdag voor het eerst weer op niveau loopt. Kim Bril uit Westendorp komt met Toronto V aan de start, de hengst waarmee ze in november de internationale Indoor Derby van Ebreichsdof in Oostenrijk won. Alle drie Achterhoekse amazones zitten in hun Young Riders periode en worden in de gaten gehouden door de bondscoach met het oog op de Europese kampioenschappen in juli. Dat geldt ook voor Zoï Snels, die zich met de goedgekeurde hengst Quality Time TN van Team Nijhof uit het Gelderse Geesteren heeft ingeschreven.

Na afloop van de 1.40m Grote Prijs kan er tot in de late uurtjes nagepraat worden in de foyer. De toegang is gratis. Meer info: www.psclichtenvoorde.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten