Steven Veldhuis wint GP Vragender: “Misschien volgend jaar wel klaar voor NK”

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het is al vaker gebleken dat PSC Lichtenvoorde de bakermat van toekomstig talent is. Zondagmiddag won Jourdain VDL op het NK springen brons met Jur Vrieling, nadat we hem meerdere keren in 1.40m Grote Prijzen in Vragender zagen springen met Alex Gill. Steven Veldhuis zal er niet van opkijken als zijn 1.40m winnaar van zaterdagmiddag volgend jaar ook op het NK springt. “Het vermogen heeft hij wel”, vertelt de ruiter over Blom’s Larado O, een achtjarige nakomeling van de kersverse Nederlands kampioen Grandorado TN met Willem Greve.

Steven Veldhuis en Blom’s Larado O (Grandorado TN)

De 1.40m Grote Prijs op Koningsdag was onderdeel van de jaarlijkse PSC Voorjaars Jumping. Ondanks het NK in Deurne waar veel ruiters reden, waren de startlijsten vol. Voor de hoofdrubriek schreven 33 ruiters zich in. Zes haalden in dit parcours van de hand van Caroline Verhoeve de barrage. “Toen ik hierheen ging, had ik niet verwacht dat ik zou winnen”, bekent Steven Veldhuis. “Ik had het geluk dat een paar favorieten met een foutje buiten de barrage bleven.”

Normaal wordt Steven Veldhuis als een favoriet getipt, gezien zijn altijd vlotte en efficiënte manier van rijden maar Blom’s Larado O van eigenaren Rinus Blom en Robert Muntel ziet er niet direct uit als het snelste paard. “Dat klopt wel, mar hij heeft heel veel galop en iets brutaal rijden past hem goed. Hij heeft heel veel vermogen en ik merk dat hij steeds scherper wordt naarmate het hoger wordt. De ontwikkeling die hij afgelopen jaar doormaakte is echt apart. Ik heb het gevoel dat hij volgend jaar het NK gaat lopen”, klinkt het beloftevol.

Conor Drain reed met de achtjarige Quichin di Cabra (Don’t Touch Tiji Hero) naar de tweede prijs. Amber van Marle, leerling van Steven Veldhuis, werd derde op de negenjarige Kansas (Baltic VDL). “Het was weer een mooie wedstrijd”, vertelt Veldhuis. “Het is hier in Vragender sowieso altijd een leerzame piste voor de jongere paarden. Alles klopt, goed parkeren, een goede bodem en elk jaar wordt er wel iets geupgrade.”

Uit handen van gastdame Nory Morssinkhof ontving hij zijn tweede PSC Lichtenvoorde Trofee. De laatste was van 2021. “Ik ben hier toch vaak tweede geworden, met Iregina bijvoorbeeld. Die heeft mooie dingen voor me gedaan, maar gaat nu uit de sport. We willen haar laten dekken.”

Steven Veldhuis heeft nog maar weinig paarden voor het internationale werk. “Twee achtjarigen. Larado O en Laconique. Ik ga CSI2* Lummen rijden en hoop dat we hier op Outdoor Gelderland, een CSI3*, mogen starten. En dan heb ik CSI3* CSI Twente in de planning. Kijken of Larado O weer een niveau hoger kan gaan springen. Ondertussen kan ik heen en weer rijden om thuis de jongere paarden te trainen. Alleen als ik in Lummen ben, gaat dat niet.”

Mede-eigenaar Robert Muntel aait Blom’s Larado O na zijn zege onder Steven Veldhuis

Tekst & foto’s: Wendy Scholten

Top-6 1.40m Grote Prijs (zaterdag 26 april):

1. Steven Veldhuis, Blom’s Larado O (0/0-41.52) 
2. Conor Drain, Quichin di Cabra (0/0-41.93)
3. Amber van Marle, Kansas (0/0-42.77)
4. Kristian Johannesson, Ebalia (0/0-43.77)
5. Jurre van Bommel, Georgia Balia NL (0/0-45.24)
6. Lianne Korevaar, Diamond For Pleasure (0/4-45.30)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten