Start en finale Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in Vragender

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De inmiddels bekende ponycompetitie om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal staat op het punt van beginnen. De eerste selectiewedstrijd is aanstaande zondag op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De beste combinaties worden uitgenodigd voor de finaledag op zaterdagmiddag 15 september.

Nieuw is de locatie van de finale, die afgelopen vier jaar plaatsvond tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn. Met de verhuizing naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde kunnen de ponyruiters de eindstrijd op een zandpiste verrijden. Er is een finale om de kleine bokaal (klasse L) en een finale om de grote bokaal (klasse M, Z en ZZ), die na de 1.40m Grote Prijs voor paarden van start gaat.

Clinic te winnen
Behalve een riante prijzenpot voor de topdrie, dekens en dekjes is er net als vorig jaar een springclinic van een topruiter te winnen in de internationale piste van Jumping de Achterhoek. De tips die Willem Greve vorig jaar gaf, werden opgeslokt door de ambitieuze ponyruiters en door het publiek van A tot Z aangehoord. Hoofdsponsor Bert van Kooten en Jumping de Achterhoek geven hier met plezier een vervolg aan.

Impuls regionale ponysport
De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is door Wendy Scholten bedacht met de insteek om de ponyspringsport op regionaal niveau een extra impuls te geven en dat sprak Bert van Kooten direct aan. “De jeugd is ontzettend belangrijk en moet je stimuleren om zich te ontwikkelen tot goede opleiders van paarden. In de toekomst kan daar nog wel eens een tekort aan ontstaan en als dat gebeurt, zal Nederland lang niet meer zoveel goed afgerichte paarden kunnen exporteren als nu”, vertelt hij.

Kwalificaties
De winnaars van de selectiewedstrijden klasse L tot en met ZZ zijn direct geplaatst voor de finales. Dat geldt verder ook voor alle nummers twee in de klasse L voor D/E-pony’s en de klasse M voor C/D/E-pony’s. Heeft iemand zich al gekwalificeerd, dan schuift het startbewijs door naar de de volgende in de uitslag. De ponyruiters dienen zich te kwalificeren in de hoogste klasse waarin ze uitkomen.

Overige selectiedata
15 juli Westervoort
22 juli Ruurlo
29 juli Winterswijk
12 augustus Haaksbergen (Isidorusruiters)
2 september Haaksbergen (Sterruiters)

Finale: 15 september Vragender

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Sanne Thijssen op PSC Lichtenvoorde

Volgende week drie trainingsdagen

UPDATE: WE ZITTEN VOL! Na maandenlange stilte gaan we weer van start! Van woensdag 21 t/m vrijdag 23 april organiseert Paardensportcentrum Lichtenvoorde drie trainingsdagen. Caroline

Oefenparcours is weer geopend!

We hebben goed nieuws voor alle ruiters die weer willen komen trainen op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het oefenparcours in de buitenpiste is weer beschikbaar. De quarantaine n.a.v. de