Sanne Thijssen klopt eliteruiters op Jumping de Achterhoek

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als de wereldtop haar nog niet kende, dan is het nu wel. Marcus Ehning en Rolf-Göran Bengtsson zagen vrijdagavond toe hoe de pas 17-jarige Sanne Thijssen uit het Limburgse Baarlo hun snelle tijden aan flarden reed in de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs op Jumping de Achterhoek. Ze won de kwalificatierubriek voor de Grote Prijs op zondagmiddag met haar schimmeltje Warette (v. Casco).

Doron Kuipers werd voor de tweede dag op rij tweede met zijn geroutineerde Zinius (v. Nabab de Reve). Derde werd Marcus Ehning met de nog jonge, maar zeer beloftevolle hengst Cordynox (v. Cornado I), voor Twentenaar Remco Been met VDL Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker). Bengtsson liet zich uiteindelijk naar de zevende plaats drijven met de bloedmerrie Savita (v. Stakkato Gold).

Het parcours van Henk Linders stond goed aan de maat, maar de paarden hadden er weinig moeite mee en 28 van de 85 bleven er foutloos. Daarvan kwamen er 19 daadwerkelijk terug in de barrage aangezien sommige ruiters de krachten van hun paarden willen sparen voor de hoofdrubriek op zondag.

Sanne Thijssen schoot als een pijl uit de boog en hoewel ze links en rechts een galopsprong extra reed, pakte ze tijdwinst door ultra-krap te draaien met Warette. “Het is maar een klein beestje. Op zich heeft ze best veel galop, maar ik kan heel makkelijk een galopsprong extra rijden zonder dat ze langzamer is. Eigenlijk heeft ze helemaal niet veel vermogen, maar ze is blind voor hoge hindernissen. Als ik haar een 1.50m Grote Prijs binnen zou rijden, zou ze het ook voor me doen.”

Leuk feitje is dat Warette in april de nummer twee van het Nederlands kampioenschap junioren in Mierlo was, maar geen medaille kreeg omdat Sanne Thijssen al goud won met de merrie Ulena die ze komende zondag in de Grote Prijs start.

De 33-jarige Johannes Ehning, jongere broer van topruiter Marcus Ehning, won vrijdag de 1.40m Medium Tour om de Henders & Hazel Prijs gewonnen. Ehning bleef Chantal Regter met 0,05 seconde voor met Cayenne (v. Cornet Obolensky), die volgens de Duitser al zeker twintig internationale rubrieken heeft gewonnen.

Voor de Twentse amazon Britt Wiefferink zat er nog een tweede prijs in op 1.20m niveau met Apourti (v. Quinar). Op 1.35m niveau won Micky Morssinkhof op haar thuisconcours een derde prijs met Care For Love (v. Cardento), achter de Twentenaar Bjorn Egberink met Zilverstone M (v. Baloubet du Rouet). De winst ging naar België. Maud Roosendaal uit Heelweg pakte een gedeeld eerste prijs in de 1.30m Hotel de Lindenboom Prijs.

www.jumpingdeachterhoek.nl / auteur Wendy Scholten

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Trainingsdagen in december weer van start

Spring- en dressuurruiters kunnen weer een aantal data in hun agenda zetten. Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft voor december zes trainingsdagen gepland. Het gaat om springparcoursen met