Titels voor Ruitenbeek (M), Bleijenburg (L) en Walvoort (B)

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het tweedaags regiokampioenschap Gelderland/Overijssel op PSC Lichtenvoorde mag als zeer geslaagd bestempeld worden. Carel Hissink bouwde prachtige, selectieve parcoursen, de accommodatie mag fantastisch genoemd worden en er was veel publieke belangstelling.

Klik hier voor alle uitslagen

Ruitenbeek geeft barrageles in klasse M
Vandaag, zaterdag, werden de kampioenschappen in de klassen B, L en M verreden. In het M won Henriette Ruitenbeek van LR Voorwaarts met Terhorn (v. Matterhorn). In een barrage met negen deelnemers, die beide voorrondes foutloos hadden afgelegd, bleven slechts drie combinaties nog eens foutloos.

Johan Worst was 0,11 seconde langzamer dan Ruitenbeek en won zilver met Powerhorse Annabel (v. Oklund). Ester Blekkink was in topvorm op haar thuisconcours, want na het goud in de klasse Z gisteravond won ze vandaag brons op Chelsea (v. Clinton) van PSC Lichtenvoorde-eigenaar Eric Morssinkhof.

L-titel dankzij super tijd voor Diane Bleijenburg
Diane Bleijenburg-Brouwer van RV de Heuvelruiters mag zich regiokampioen Gelderland/Flevoland in de klasse L noemen. Na twee manches op 1.10m hoogte, kwamen er twaalf terug voor de barrage. Daarin zette Dianne een toptijd neer met Everdean (v. Unaniem).

Op bijna drie seconden afstand volgde Jill Verheij (RV de Valouwe) op Agana van het Gerendal Z (v. Aganix de Seigneur). Het brons ging naar Edwin Agterhuis met George (v. Cassini Gold).

Lieke Walvoort met 85 stijlpunten B-kampioen
Het regiokampioenschap Gelderland/Flevoland klasse B is gewonnen door een bekende van PSC Lichtenvoorde. Lieke Walvoort (Hamelandse Ruiters), die al vaker succesvol is in Vragender, won de B-titel met Forever (v. Verdi) met 85 stijlpunten in de barrage.

Tweede met 82,5 punten werd Jan Wolfs op Forever Blue (v. Zirocco Blue VDL) en het brons met 78,5 punten ging naar Denise Woudenberg op Woudenbergs Capello (v. Connardo M Z). De Vragenderse Mieke Naberink bezette de vijfde plaats met Gomarus (v. Ultimo), achter Jan-Louis Hopman op Fossini (v. Casantos).

Lees hier de verslagen over de klasse Z en ZZ van gisteravond:

Lars Kuster gefocust naar ZZ-titel
Z-kampioen Ester Blekkink verrast zichzelf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Trainingsdagen in december weer van start

Spring- en dressuurruiters kunnen weer een aantal data in hun agenda zetten. Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft voor december zes trainingsdagen gepland. Het gaat om springparcoursen met