Ook PSC Lichtenvoorde Corona-proof

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Paardensport onder de nieuwe Corona-regelgeving. Ook Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender heeft bewezen dat dit kan! Vandaag werd voor het eerst sinds de lockdown een oefenparcours georganiseerd voor een kleine groep ruiters op persoonlijke uitnodiging. Drieëntwintig professionals brachten samen zo’n honderd paarden mee en sprongen van 11.00 uur tot 17.30 uur in de klasse B tot en met 1.40m. Wie foutloos reed, mocht van start in de ingebouwde barrage. Een klassement werd niet opgemaakt en er waren geen prijzen te winnen.

Als er al een ‘grote winnaar’ van de dag genoemd mag worden, dan is dat Olympisch-, wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam die als enige van de drie foutloze 1.40m combinaties nog warm liep en een barrage reed. Nadat hij deze ook foutloos afsloot met Forever SFN (v. Azteca VDL) van het Springpaarden Fonds Nederland reed hij een heuse ereronde met de vuist omhoog onder toeziend oog van lachende collegaruiters en organisatie. Ook zijn pupil Lucas Porter op Hope Street (v. Casall) en Remco Been met Balou (v. Berlin) reden een vlekkeloze basisomloop in de 1.40m rubriek.

De oefenwedstrijd werd in minder dan een week op poten gezet door springamazone Micky Morssinkhof, Melvin Greveling en het PSC team en met open armen ontvangen door de ruiters die al een paar maanden bij huis aan het trainen zijn. Haar moeder Nory Morssinkhof richtte de locatie in volgens de laatste regels, inclusief bewegwijzering, anderhalve meter stickers en ontsmettende handzeep, en heette de deelnemers en hun grooms buiten een warm welkom met gratis koffie, thee, broodjes en kruidkoek.

Opvallend was de professionaliteit van de aanwezigen, die graag een vervolg zien. Die staat gepland op woensdag 10 juni vanaf 10.00 uur, ditmaal opengesteld voor iedereen. Het proefdraaien is geslaagd, we kijken uit naar het volgende oefenspringen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Nieuw programma nationaal Jumping de Achterhoek

De nieuwe Covid-19 maatregelen die gisteravond zijn afgekondigd, hebben opnieuw invloed op het nationaal concours Jumping de Achterhoek op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het programma is

Jumping de Achterhoek 2021 gaat nationaal

Na het annuleren van het internationaal concours Jumping de Achterhoek in Vragender vanwege de aanvullende Corona-maatregelen, is er hard gewerkt aan een nieuw nationaal programma