Mullinger en Veldhuis vieren start officieel wedstrijdseizoen met zeges

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het wedstrijdseizoen is losgebarsten en dat hebben de springruiters gevierd op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Voor het eerst na ruim acht maanden strenge lockdown was er in Vragender weer prijzengeld te verdienen. De Ier John Mullinger gaf gas in de barrage van de 1.40m Grote Prijs en haalde de eerste plek binnen voor Brink Stables op El Greco (v. Diarado), die in september de 1.45m Grote Prijs van Vragender won onder Dennis van den Brink.

Felicitaties van Nory Morssinkhof aan John Mullinger met El Greco. Foto Wendy Scholten

De grote man van de PSC Summer Jumping was echter Steven Veldhuis uit Haaksbergen. Hij liet nog geen kruimel over voor de rest van het deelnemersveld door alle zes rubrieken (L tot en met ZZ) te winnen waarin hij op donderdag en vrijdag van start ging, op uitzondering van de Grote Prijs. En dan finishte hij ook nog eens zes keer in de top-4.  Aangewakkerd door zijn drive zetten zijn zoons de Veldhuis-zegetocht voort op zaterdag. Daan Veldhuis won de klasse B en Stef Veldhuis de klasse L. 

Jonge springpaarden
Nieuw op het programma waren de rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden die het tegen hun leeftijdsgenoten opnamen. Bij de vijfjarigen domineerde Cornet Obolensky met zijn nafok in de topdrie. De snelste tijd in de barrage werd neergezet door Noelle Klokman, dochter van voormalig Nations cup ruiter Edwin Klokman, op Chamberlian (v. Cornet Obolensky). Tweede werd Bart van Ooyen met Cornet’s Confident (v. Cornet Obolensky), voor Anoek van der Pluijm op Lannebel van het Posthuys, een nakomeling van Cornet Obolensky-zoon Comme il Faut.

De vierjarige springpaarden kregen Cero Blue TN (v. Chacoon Blue) als winnaar. Roelof Bril en Melvin Greveling beloonden de goedgekeurde hengst van Team Nijhof en gereden door de Britse ruiter Josh Hutchins met een 9 voor de springaanleg en een 8 voor het te rijden zijn in de finaleomloop. Gedeeld tweede met een 8,5 en 8 werden Maistro (v. Eldorado van de Zeshoek) onder Matty Holohan uit Ierland en Marvell (v. Invictus) onder de Britse Harrison Hatteea. Kortom, er moest in het Engels gefeliciteerd worden in de prijsuitreiking.

Grote Prijs

1.40m GP-winnaar John Mullinger en El Greco (Diarado) van Teus van den Brink

Ook de Grote Prijs-winnaar John Mullinger (28) spreekt nog geen Nederlands. “Ik ben drieënhalve maand geleden uit Ierland overgekomen”, vertelt hij na op vrijdagavond, terwijl hij de hengst El Greco bij de vrachtwagen afzadelt. In een barrage met 13 ruiters ging Sander Geerink als eerste van start met de pas zevenjarige Jacobus S (v. Numero Uno) die met veel macht rondsprong. Snel ging het niet, maar hij werd er wel tweede mee. Stalamazone Jasmin Seppälä werd derde op de eveneens zevenjarige Jetski E.B. (v. Dakar VDL), gevolgd door thuisrijder Melvin Greveling en Goldstar (v. Ukato).

Snel rijden werd al snel afgestraft met een springfout, maar El Grego van John Mullinger kent het spelletje wel. De twaalfjarige hengst heeft al heel wat gewonnen onder het zadel van Dennis van den Brink. “Ik heb er al rankingproeven mee mogen rijden, maar dit is de eerste keer op tijd. Even afstemmen nog, het ging nog niet erg naar wens, maar als je naar de uitslag kijkt dan was het goed”, lacht John Mullinger. “Het is een super fijn paard. Hij springt iets op z’n eigen manier, maar hij laat zich geweldig rijden, maakt de sprong van achteren altijd optimaal af en wil altijd zijn best doen.”

Covid-19 heeft voor velen het leven veranderd in negatieve zin, maar voor John Mullinger was het de stok achter de deur om uit Ierland te vertrekken. “We hadden geen concoursen. Alles zat op slot. Thuis heeft m’n familie een eigen stal, m’n broer rijdt ook. Ik heb 1.40m en 1.50m parcoursen gesprongen, maar hier krijg je veel vaker de kans om dat te doen. In Ierland heb je vier of vijf keer per jaar een internationaal tweesterren wedstrijd, in Nederland en Belgie kun je die wedstrijden bijna wekelijks rijden. Ik dacht: als ik nu niet ga, dan doe ik het nooit. En tot nu toe bevalt mijn beslissing zeer goed. Ik heb het enorm naar mijn zin op de stal van de familie Van den Brink. Zeer goede paarden, die daar rustig en professioneel opgeleid worden, en heel fijne mensen om me heen. En gelukkig kunnen we nu weer voor prijzengeld rijden!”

Auteur/foto’s: Wendy Scholten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Coronatoegangspas in sportkantines

De voorlopige startlijsten van ons eerste indoorspringen op woensdag staan online. Alleen in de avondgroep vanaf 19.00 uur zijn er nog enkele plekken vrij in