Giel, Noelle en Dorine winnen spannende PSC ponyfinales

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Spannende ponysport op Paardensportcentrum Lichtenvoorde vandaag. Het was de finaledag van de PSC wintercompetitie dat een goedgevulde prijzenpot kende. Giel Heijerman, Noelle Klokman en Dorine Vredenberg mochten zich als winnaars huldigen.

Voor de B-finale hadden vijftien ponyruiters zich gekwalificeerd en werden ze beoordeeld door Leo Oude Klieverink en gastjurylid Wendy Scholten, die na elke ronde een toelichting gaf. Maar liefst dertien bleven foutloos en kwamen terug voor de barrage, maar daarin werd het klassement flink opgeschud.

De ponyruiters met de beste kaarten in handen kregen een foutje, zoals Yara van den Berg (82 en 86,5 stijlpunten) op Jazz en Hannes Vredenberg (79,5 en 85 stijlpunten) op Lucky Bastard en daarmee vielen ze net buiten de prijzen.

Door twee constante nulrondes ging de zege naar Giel Heijerman. Zijn pony D’Amor Allinearo maakt zich af en toe nog wat sterk, maar daar ging Giel al een stuk handiger mee om in de barrage. Na de 70,5 punten in de eerste omloop, scoorde hij 79,5 punten in de slotronde. De met een mooie houding rijdende Ea Boerman werd tweede op de knappe Black Diamond. Bo Benning op Viva la Jip en Livv Arink op C’est Piccolo wonnen de derde en vierde prijs.

“Ik heb met veel plezier een toelichting mogen geven”, vertelt Wendy Scholten na afloop. “Alle deelnemers deden ook echt wat met de aanwijzingen. We constateerden drie keer een te korte martingaal en die was ook beter op lengte in de barrage. Als de martingaal voor een knikje in de teugel zorgt, is deze altijd te kort. Een hoofd/halshouding moet je niet afdwingen. Ik zie liever het hoofd van de pony iets hoger, dan dat ze door een strakke martingaal in het bit gaan hangen en nog sterker worden. De een is al wat meer met de wendingen en de voorbereiding op de volgende hindernis bezig dan de ander, maar in het algemeen vond ik dat de finalisten met een mooi ritme door het parcours gingen.”

 

Noelle Klokman
In de klasse L finale werd er veel minder foutloos gesprongen. Van de twaalf finalisten kwamen er drie zonder fouten aan de finish. Daaronder Noelle Klokman met twee pony’s en daarvan reed ze Heihoeve’s Boston naar de zege in 30.80 seconden. Haar andere pony Douwe startte ze niet nog een keer en zo werd ze ook nog eens derde, achter Mayke Leusink op Magic in 31,58 seconden.

Dorine Vredenberg
Dorine Vredenberg mag zich winnares van de hoogste finale in de klasse M/Z/ZZ noemen. Van de tien finalisten kwamen er drie terug voor de barrage. Dorine gaf gas met Anne-Daula NT en finishte in 39.96 seconden. Met 45,97 werd Britt ter Harmsel tweede op FC Twente E.B. De allersnelste rit (38,04 seconden) kwam op naam van Sanne Vermeulen, maar met een balkje op Flower werd ze derde.

Naast de extra prijzengelden beschikbaar gesteld door Morssinkhof Rymoplast werden de waardebonnen van Cavaletti Ruitersport, een les van Micky Morssinkhof of Melvin Grevelink en de zakken paardenbrok van Gunnewick Mengvoeders gewaardeerd door de hoogst geplaatste finalisten.

De top-3 van de M/Z/ZZ-finale Dorine Vredenberg, Britt ter Harmsel en Sanne Vermeulen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten