Eerste finalisten voor de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal bekend

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ondanks de vervelende berichtgeving over de aangescherpte maatregelen, is er ook goed nieuws. De strijd om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal is opnieuw losgebarsten! Zondag 11 oktober organiseerde Paardensportcentrum Lichtenvoorde op Jumping Lichtenvoorde de eerste selectiewedstrijd voor deze competitie. De animo was zeer groot. Bijna 200 ponyruiters kwamen aan start op de zondag. 

Fanatieke deelname
Met zoveel deelname werd er dan ook fanatiek gestreden om een ticket te bemachtigen voor de Anemone Horse Trucks Bokaal. Wint een ponyruiter één van de selectiewedstrijden, dan mag hij of zij rekenen op een finaleticket met de betreffende pony. Dat geldt ook voor de nummers twee in de klasse L (D/E pony’s) en klasse M (C/D/E-pony’s). Er zijn twee finales: Om de kleine bokaal (klasse L) en de grote bokaal (klasse M t/m ZZ in handicap) en net als vorig jaar zijn er weer een prijzenpot en mooie dekens en dekjes van Anemone Horse Trucks te winnen. De finale zal worden gehouden tijdens Jumping de Achterhoek van 2 tot en met 6 december. 

De eerste finalisten
De eerste finaleticket viel in de klasse L A/B/C pony’s en was voor Charlène Baan met White Power. De tweede finaleticket ging naar Emma Noltes met Luminahofs Asterix. Zij werd eerste in de klasse L (D/E pony’s). Livv Arink werd in deze rubriek tweede met Qwien. 

De klasse M werd gewonnen door Kyra Klopman met Luiringe Stefanie’s Angela waarmee zij ook een finaleticket ontvangt. Op een tweede plaatst eindigde Lisa Schröder met Apache. Ook zij mag zich daardoor opmaken voor de finale tijdens Jumping de Achterhoek. 

De finaleplaats in de klasse Z is voor Renske Van Middendorp met Burito’s Kind of A Sparkle. De laatste finaleticket werd vergeven aan Marit De Jong met Energumène Dew-Drop. 

Gevolgen nieuwe maatregelen Coronavirus
Helaas kondigden premier Rutte en minister De Jonge nieuwe maatregelen aan die per woensdag 14 oktober 22:00 uur gelden. Een van deze maatregelen is dat wedstrijden tot 27 oktober geen doorgang mogen vinden. Helaas treft dit ook onze competitie. De volgende selectiewedstrijd voor deze competitie op 17 oktober in Brummen bij RV & PC de IJsselruiters gaat niet door. 

Voor ons is het op dit moment ook nog onduidelijk hoe de komende periode gaat verlopen en of de komende selectiewedstrijden doorgang kunnen vinden. Wij houden jullie via de sociale media op de hoogte van de stand van zaken. 

Meer informatie
Meer informatie over deze competitie, de finale of de spelregels zijn hier te vinden.

Let op: mocht je een ticket hebben bemachtigd en het inschrijfformulier op het secretariaat nog niet hebben ingevuld, klik dan bovenstaande link aan en vul het inschrijfformulier alsnog in. Dan weten wij zeker dat je wilt deelnemen aan de finale. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Enquête PSC Lichtenvoorde

Mogen we jullie als ruiter/deelnemers iets vragen? We hebben een enquête omtrent Paardensportcentrum Lichtenvoorde, opgesteld door Quinty Kamphuis. Quinty Loopt stage bij Wendy Scholten Horses

Sanne Thijssen op PSC Lichtenvoorde

Volgende week drie trainingsdagen

UPDATE: WE ZITTEN VOL! Na maandenlange stilte gaan we weer van start! Van woensdag 21 t/m vrijdag 23 april organiseert Paardensportcentrum Lichtenvoorde drie trainingsdagen. Caroline