Zeer sterke top Felix Juristen Cup

Van Zwambagt en Nieuwenhuis beste jeugdamazones
23 januari 2016
Bondscoach Hoogenraat positief gestemd over ponyruiters
24 januari 2016
Show all

Zeer sterke top Felix Juristen Cup

Zoe Kuintjes. Foto Jody Wignand

Zoe Kuintjes. Foto Jody Wignand

De drie beste Z2-ponycombinaties in de strijd om de KNHS-Felix Juristen Cup op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde afgelopen zaterdag ontliepen elkaar maar weinig. Uiteindelijk kwam Zoë Kuintjes (foto) met Elin’s Nonsisdador als beste uit de bus, met de mooie score van 71,15%. Zij werd op de voet gevolgd door Kim Noordijk en Marten Luiten.

“Zoë ging zo goed: ze rijdt heel harmonieus en het ziet eruit alsof het allemaal vanzelf gaat. Mijn schrijfster zei: het lijkt wel alsof ze niets doet! En zo moet het natuurlijk ook zijn”, vertelt Willemien Blanken, die samen met José Huberts en Monica Drohm deze grote rubriek jureerde. “Als ik dan nog een klein verbeterpuntje moest noemen, zou dat de aanleuning zijn, die kan nog iets beter en stiller.”

Ook naar de proeven van de nummers twee en drie, respectievelijk Kim Noordijk met Brasil en Marten Luiten met Movie Star, heeft Blanken met veel plezier gekeken. “Daarom ga je jureren, om zulke fijne combinaties in de ring te krijgen. Van Kim straalt de ervaring af, zij rijdt op een heel mooie, vriendelijke manier. Marten rijdt erg eerlijk en werkte de onderdelen van de proef mooi af. Bovendien had hij de aanleuning goed voor elkaar.”

Groot verschil
Niet voor niets scoorden de drie toppers boven de 70%. Echte uitschieters, aldus Blanken, die signaleert dat het verschil met het ondereind van de rubriek best groot is. “Sommige ruitertjes zijn meer bezig met het rijden van de proef dan hoe de pony loopt, terwijl het in onze ogen juist belangrijk is dat de pony lekker door het lijf en goed over de benen loopt. Ook wordt er best slordig gereden: hoeken worden afgesneden, voltes zijn niet rond en onderdelen worden niet op de letter uitgevoerd. Hier is op een relatief simpele manier nog veel winst te halen voor veel deelnemers.”

Het was de tweede wedstrijd in de strijd om de Felix Juristen Cup voor Z2-ponyruiters, die in totaal zes wedstrijden beslaat. De finale is op 18 juni in het nieuwe Equestrian Centre De Peelbergen in Limburg.

Uitslag:
1. Zoë Kuintjes, Elin’s Nonsidador (v. Nostradamus), 71,15%
2. Kim Noordijk, Brasil (v. Sandokan’s Leonardo), 71,11%
3. Marten Luiten, Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn), 70,98%

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *