Morssinkhof geeft nieuwe dimensie aan buitenconcoursen rijden

Outdoor Vragender, Ester Blekkink, It's Easy

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Eric Morssinkhof heeft zichzelf opnieuw overtroffen met de aanleg van de schitterende nieuwe buitenpiste op Paardensportcentrum Lichtenvoorde, waar dit weekend de eerste editie van Outdoor Vragender zich afspeelt. Dat werd beloond door talloze lofuitingen en het allermooiste: een overwinning in de 1.40m Grote Prijs op zaterdagmiddag door stalamazone Ester Blekkink met Morssinkhof’s paard It’s Easy (v. Non Stop R). Hoe geroutineerd het er ook uitzag, het was de allereerste Grote Prijs-zege voor Ester Blekkink.

Parkachtig
Paardensportcentrum Lichtenvoorde stond al op de hippische kaart vanwege de imposante binnenhal, maar heeft nu een extra dimensie gegeven aan rijden van buitenconcoursen. Vanuit heel Nederland kwamen springruiters naar Vragender om deel te nemen aan de vierdaagse wedstrijd in een parkachtige omgeving met een immense hoofdpiste van 60×100 meter.

Ook al traint Ester Blekkink elke dag op het buitenterrein, ook zij is nog steeds onder de indruk van de entourage. “Het is gewoon abnormaal mooi. Alles is met smaak aangekleed en ingericht. En ik ben niet de enige die hier graag rijdt. Er waren alleen al meer dan 110 deelnemers in het Z en ZZ vandaag.”

Sterke concurrentie
De concurrentie tekende zich meteen af. Nuri Dijks won met Addison (v. Berlin) de klasse ZZ en Jack Ansems, die sindskort zijn stal in St.Oedenrode runt, won de klasse Z met Delia B (v. Cantos). Nuri werd in de 1.40m Grote Prijs tweede en Jack zesde.

Blekkink met twee erbij
Voor de Grote Prijs schotelde Jos Brinkman de deelnemers een stevig 1.40m parcours voor, maar op de perfecte bodem leken de paarden te vliegen en maar liefst 24 van de 45 finishten met een springfout en minder. Tien kwamen er terug voor de barrage, waarin Ester Blekkink twee ijzers in het vuur had. Met haar acht jaar jonge, zelf gefokte hengst Eindelijk (v. Applaus) reed ze op safe en zou ze vijfde worden. Met It’s Easy, die tot voor kort door Micky Morssinkhof op concours werd uitgebracht, reed ze de winnende tijd en won ze 500 euro en een deken van Welkamp paardendekens.

“Easy voelde het eerste rondje al heel safe aan. Hij springt verschrikkelijk op zijn eigen manier. Heel recht in het lichaam, maar hij heeft een enorm groot hart. Hij wil altijd naar de overkant. Met mijn eigen hengst ben ik ook super blij. Die kan nog niet zo hard als Easy, dus ik besloot verstandig te rijden en voor een foutloze rit te gaan. Volgende week start ik ze op het internationaal concours Jumping Schröder Tubbergen.”

Remco Been derde
Eric en Nory Morssinkhof waren er zaterdag niet bij. “Maar ik heb al wel een appje van Eric gekregen met gefeliciteerd”, lacht Ester Blekkink. Remco Been, nog maar net in dienst bij Hank Melse in Winterswijk, deed ook goede zaken. Hij werd derde met de vanuit Mexico teruggekomen Allegro (v. Cobra). Leontine Bruin werd knap vierde met Eternity.

Prijswinnaars 1.40m Grote Prijs Outdoor Vragender 2017
1. Ester Blekkink, It’s Easy (Non Stop), 0/0-42.69
2. Nuri Dijks, Addison (Berlin), 0/0-43.16
3. Remco Been, Allegro (Cobra), 0/0-43.48
4. Leontine Bruin, Eternity, 0/0-45.43
5. Ester Blekkink, Eindelijk (Applaus), 0/0-49.27
6. Jack Ansems, Diego (Vaillant), 0/4-46.13
7. Sander Geerink, Bentley N (Numero Uno), 0/4-48,56
8. Jurre Van Bommel, Call Me (Mr. Blue), 0/8-42.01
9. Patrick Van Der Schans, Broere Extase (Casall), 0/8-43.79
10. Vincent Geerink, Beaumont (Vermont), 0/34-81,19
11. Laurens Houben, Dakota (Lord Z), 1
12. Kevin Olsmeijer, Bredero (Namelus R), 4

Auteur/foto’s Wendy Scholten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Sanne Thijssen op PSC Lichtenvoorde

Volgende week drie trainingsdagen

UPDATE: WE ZITTEN VOL! Na maandenlange stilte gaan we weer van start! Van woensdag 21 t/m vrijdag 23 april organiseert Paardensportcentrum Lichtenvoorde drie trainingsdagen. Caroline

Oefenparcours is weer geopend!

We hebben goed nieuws voor alle ruiters die weer willen komen trainen op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het oefenparcours in de buitenpiste is weer beschikbaar. De quarantaine n.a.v. de