M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giulietta een echte vuurvreter’

Jens van Grunsven troeft profi’s af op Jumping de Achterhoek
10 december 2016
Arabisch talent wint 1.40m Medium Tour finale
11 december 2016
Show all

M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giulietta een echte vuurvreter’

Louis en zoon Michel Venhorst feliciteren Niek Groenewoud met zijn zege. Foto FotoTrailer

Met Giulietta (v. Nashville) op concours gaan, staat voor Niek Groenewoud synoniem aan op en top genieten in de ring. Het vijfjarige fokproduct is niet de makkelijkste om te rijden, maar snapt het spelletje en wint menig proef. Zo ook de Louis Venhorst Fourage finale in de klasse M op zaterdagmiddag op Jumping de Achterhoek. Tijdens deze finale kunnen landelijke ruiters proeven van de unieke internationale ambiance in Vragender.

Met een wildcard op zak vertrok Niek Groenewoud ‘s middags vanaf zijn stal in Elst naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Op de wagen de merrie Giullietta, waarmee hij op voorhand al voor de overwinning wilde gaan. Tien van de 27 deelnemers drongen door tot de barrage en Groenewoud was daar één van. Zijn uitdaging was om de snelle tijd van Maud Roosendaal op Fancy Roos VDL (v. Baltic) te kloppen en dat lukte met een dikke seconde. Derde werd Anneke Niels-van Wijngaarden met Freya (v. Spartacus). Behalve prijzengeld werd dit drietal beloond met bundels Duits kruidenhooi van de rubriekssponsor.

“Giulietta is met haar 1.62m maar zo’n beestje en we begonnen vorig jaar om deze tijd in de klasse BB, maar het is een echte ijzervreter. Ze maakt een bliksemcarrière door. In de VION Cup voor vijfjarigen werd ze al vijfde en mochten we naar het WK in Lanaken. Daar hadden we een foutje op de tweede dag. Wat stond het daar hoog. Ik rijd Z-parcoursen die lichter staan dan het WK voor vijfjarigen. Maar de merrie pakt alles aan.”

Hoewel Giulietta menig parcours wint, is Niek Groenewoud niet bang dat ze snel verkocht wordt. “Ze is niet echt fijn te rijden. Stug en stoer. Ik kan ook niet remmen. Ik mik en geef gas. Je moet haar een beetje op de Amerikaans/Franse stijl rijden. Niet storen en haar in d’r waarde laten. Dan doet ze het super”, vertelt de springruiter.

Niek Groenewoud en Giullietta

Niek Groenewoud en Giulietta. Foto FotoTrailer

UITSLAG LOUIS VENHORST FOURAGE FINALE KLASSE M
1. Niek Groenewoud, Giulietta (Nashville)
2. Maud Roosendaal, Fancy Roos VDL (Baltic VDL)
3. Anneke Niels-van Wijngaarden, Freya (Spartacus)
4. Rianne Dijkers, Visa-Vie (Lancaster)
5. Sven Peters, Empire-M (Canturano)
6. Annette Elmendorp, Galowina

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *