Hunter-Jumper Equitation Holland weekend in Vragender

albert Voorn, Tobalia, Wendy Scholten
Albert Voorn voor clinics naar PSC Lichtenvoorde
24 april 2018
Van der Schans: Via Vragender weer naar topniveau
26 mei 2018
Show all

Hunter-Jumper Equitation Holland weekend in Vragender

Hunter-Jumper Equitation Holland. Foto Jeroen Spoolder

Hunter-Jumper-Equitation Holland organiseert drie clinic/wedstrijddagen op PSC Lichtenvoorde. Op vrijdag 1 juni zijn er clinics en kan men alvast oefenen in het wedstrijdparcours.

Vrijdag
Tijdens de clinics van 10.00-19.0o uur leert de Amerikaanse Florence Wetzel de deelnemers de kneepjes van het vak. Hoe moet je je paard of pony voorstellen in de Hunter of Equitation rubrieken? Als klap op de vuurpijl word je twee rondjes door het wedstrijdparcours begeleid dat die dag alvast klaar staat voor de daaropvolgende wedstrijddagen. Wie geen clinic wil volgen maar wel wil oefenen in het Hunter-Jumper Equitation parcours, kan terecht voor 15 euro per combinatie.

Zaterdag
De wedstrijd op zaterdag 2 juni is opgesteld voor iedereen die interesse heeft. Er zijn rubrieken voor pony’s en paarden, Hunter-Jumper en Equitation. Klik hier voor de uitleg van de rubrieken.

Zondag
De zondagochtend 3 juni is speciaal voor manegeruiters. Maneges die met minimaal 3 paarden naar de wedstrijd op zondag 3 juni komen, krijgen op eigen locatie een GRATIS clinic voor al hun instructeurs voor de Hunter-Jumper Equitation Masters Degree!

Nieuw zijn ook de rubrieken ‘Merries’, ‘Ruinen/hengsten’ en ‘Baby Green Hunter’ vanaf 12.00 uur. Heb je een onervaren paard of E-pony? Kan deze nog niet goed changeren, maar vind je het wel leuk om deel te nemen aan deze laagdrempelige parcoursen?

In de ‘Baby Green Hunter’ voor onervaren paarden en E-pony’s mag je in het parcours een keer terug naar de draf als het changement nog niet lukt, zonder dat je daarvoor afgestraft wordt in de beoordeling. De beide parcoursen die je moet springen staan op 70-80cm, gevolgd door de zadelrubriek waarin je de stap, draf en galop toont samen met alle andere deelnemers in jouw rubriek.

Alle informatie kun je vinden op www.hjeholland.nl. Schrijf je ook in, want samen met jou maken we van deze nieuwe optie voor springruiters een groot succes in Nederland!

 

 

 

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *