Ellen Zwijnenberg via GP Vragender klaar voor NK

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De Raaltense amazone Ellen Zwijnenberg slaat haar handen voor haar ogen. “Ik was hier nog niet geweest op dit concours. Erg he. Maar ik ben ontzettend blij dat ik gekomen ben.” Behalve dat ze enorm te spreken is over de faciliteiten van Paardensportcentrum Lichtenvoorde, wist ze de Grote Prijs van de PSC Voorjaars Jumping te winnen met haar supersnelle Boncetto (v. Concetto Famos).

Voor de Grote Prijs op zaterdag in Vragender kreeg parcoursbouwer Kris van Gelder 36 ruiters in de ring, waarvan er twaalf foutloos sprongen. Na haar barrage mocht thuisamazone Ester Blekkink even aan de overwinning ruiken met haar zelfgefokte Eindelijk (v. Applaus), die in januari zijn 1.40m debuut foutloos aflegde en nu opnieuw het hout boven liet. Maar het was Ellen Zwijnenberg die haar tijd verpulverde met strakkere lijnen en een nog hoger tempo. Vervolgens kroop de Brit Mark Bunting er ook nog tussen als nummer twee met Brennergraaf (v. Quasimodo). Bunting was in topvorm met drie paarden voor de barrage, al besloot hij er twee opnieuw te starten.

Lord Sandro DDH in vorm
Bart Bles liet het publiek genieten van zijn fenomenaal springende Lord Sandro DDH (v. Carthino Z), waar je de vijftien jaar niet van af ziet. De voshengst die in de internatoinale top meeliep, is in opbouw na een blessureperiode en bevestigde zijn vorm met een vierde prijs.

Dat Ellen Zwijnenberg met Boncetto (v. Concetto Famos) won, was geen verrassing voor de insiders. Twee weken geleden werd ze nog Overijssels kampioen in de klasse ZZ en ze won al een paar 1.40m rubrieken. “Boncetto is wel wat bijzonder. Hij wil graag wat teveel initiatief nemen en dan moet je zelf heel rustig weten te blijven en hem in z’n waarde laten. Je moet bij hem letterlijk vertrouwen op zijn kwaliteit. Als het dan lukt is dat super”, lacht ze. “Hopelijk houden we dit vast tot en met het NK.”

Eindelijk
Ook de nummer drie, Ester Blekkink, presteert zeer constant met haar achtjarige Eindelijk. “Hij is nog zo onervaren op dit niveau, maar hij geeft me het gevoel dat hij het heel makkelijk doet”, is ze blij. “Eindelijk heb ik er zelf één die erover kan en daarom verkoop ik hem ook niet. Het is sowieso een bijzonder paard voor ons. Mijn moeder van rijdt er ook dressuur- en springwedstrijden mee. We hebben hem zelf gefokt uit een merrie die we maar niet drachtig kregen. We besloten om het met embryotransplantatie te doen. Dat lukte. De draagmoeder werd drachtig, maar maanden later kwamen we erachter dat de merrie zelf ook nog drachtig was. Dat was Eindelijk, eindelijk na zes jaar proberen…”

Prijswinnaars 1.40m Grote Prijs PSC Voorjaars Jumping 2017
1. Ellen Zwijnenberg, Boncetto (Concetto Famos), 0/0-42.49
2. Mark Bunting, Brennergraaf (Quasimodo Z), 0/0-42.93
3. Ester Blekkink, Eindelijk (Applaus), 0/0-45.09
4. Bart Bles, Lord Sandro DDH (Lordanos), 0/0-46.58
5. Lisa Everts, Captain Morgan (Carthino Z), 0/0-47.00
6. Dominique Nijhof-Roelofsen, Dante (Canturano), 0/0-47.01
7. Kim Bekhuis, Royal Esquido (Escudo I), 0/0-47.06
8. Harrie Wiering, Emil (Amadeus), 0/4-41.51
9. Lars Kuster, Cassandra (Tangelo van de Zuuthoeve), 0/4-45.99

Auteur/foto’s Wendy Scholten

Auteur/foto’s: Wendy Scholten 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer berichten

Bij 35 graden en hoger geen paardentransport

We hebben al diverse vragen gekregen of het springconcours komend weekend doorgaat vanwege de hoge temperaturen die voorspeld zijn. Het nieuwe protocol ‘Extreme weersomstandigheden voor

PSC Lichtenvoorde. Foto Wendy Scholten

Wie wint de jackpot op Outdoor Vragender?

Welke ruiters gaan er knallend het outdoorseizoen uit tijdens Outdoor Vragender? Paardensportcentrum Lichtenvoorde organiseert van 11 tot en met 13 september een groot springconcours met