Charlotte Kuijpers aan de leiding in European Pony Grand Slam

Micky Morssinkhof net op tijd terug in zadel voor Jumping de Achterhoek
21 november 2016
Jumping de Achterhoek in de startblokken
27 november 2016
Show all

Charlotte Kuijpers aan de leiding in European Pony Grand Slam

Charlotte Kuijpers, hier op Jumping de Achterhoek. Foto FotoTrailer

Twee Nederlandse amazones staan bovenaan de ranking in de nieuwe pony league, de European Pony Grand Slam. Na deelname aan de Grand Prix’s van Fontainebleau en Opglabbeek staat Charlotte Kuijpers (foto) uit Oirlo aan de leiding en volgt Elize van de Mheen uit Hoevelaken als tweede. Na de Grote Prijs voor ponyruiters op Jumping de Achterhoek op zondag 4 december in Vragender zal bekend zijn wie een gloednieuw Equipe zadel wint.

In de European Pony Grand Slam dienen de deelnemers minimaal twee van de drie aangewezen Grote Prijzen te hebben gereden, waarvan de Grote Prijs op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde verplicht gesteld is. Het klassement kan nog volledig wijzigen, maar in elk geval staan de Nederlandse amazones er alvast goed voor.

Op de derde plaats volgt Adam Carey uit Ierland. Vierde staat de Britse Jodie Hall Mcateer en vijfde Thomas Scalabre uit Frankrijk.

De European Pony Grand Slam is een initiatief van Jumping de Achterhoek, dat op 1 december om 10.00 uur van start gaat met het internationaal jeugdweekend met rubrieken voor pony’s, children, junioren en U25 (ruiters tot 25 jaar). De jeugdruiters vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten hebben samen ruim 360 pony’s en paarden ingeschreven, wat een absoluut record is voor Jumping de Achterhoek. De inschrijving moest zelfs vroegtijdig stopgezet worden.

Bekijk hier de deelnemers

Bekijk hier het programma

 

Wendy Scholten
Wendy Scholten
Wendy Scholten heeft niet alleen haar paarden op PSC Lichtenvoorde staan, ze regelt bij ons o.a. de PR & sponsoring. Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *